Stomatologie Copii – Pedodontie

Stomatologia pediatrica – Pedodontia– reprezinta o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri si cuprinde :

1.     Tratamentul curativ si profilactic al dintilor copiiilor ;

2.     Profilaxia anomaliilor dento-maxilare;

3.     Prevenirea cariilor si afectiunilor gingivale ;

4.     Controlul placii bacteriene;

5.     Indicatii pentru periajul dentar si igiena bucala corecta .

Dentitia copiilor se formeaza cel mai devreme la 4 luni, odata cu aparitia primilor dinti de lapte. Cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani si este foarte important sa mentineti sanatatea lor. Cariile neglijate duc de obicei la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani.

Este fals ca dintii de lapte se schimba si nu trebuie tratati.

Dintii de lapte sanatosi vor duce si la o buna digestie a copilului si implicit la o crestere armonioasa. Dintii de lapte au rolul de a mentine spatiul pentru dintii definitivi, daca ei se vor pierde prea repede, atunci vor aparea migrari ale dintilor vecini  ce vor cauza inghesuiri dentare.

Caria dentara la dintii de lapte evolueaza foarte repede spre gangrene, spre infectie cu puroi. Infectia la dintii de lapte poate determina episoade de abcese dentare, disconfort, febra si probleme de alimentatie.  Puroiul la dintii de lapte  reprezinta un focar de infectia in organism, poate afecta de asemenea formarea dintilor definitivi care se gasesc in maxilar imediat sub de lapte.

Pentru preventia cariilor va recomandam sa incepeti periajul dintilor copilului imediat ce primul dinte a erupt. La  3-4 ani venind la stomatolog,  ne jucam  doar si invatam sa ne spalam pe dinti de 2 ori pe zi. De la 5-6 ani deja colaboram mai bine cu copii, acestia cresc si devin mai cooperanti.

Credem prin urmare ca este foarte important sa aduceti copii la dentist de mici pentru a se familiariza cu cabinetul si medicul. Primele sedinte vor fi mai mult in “joaca si vor primi instructaje de periaj.

Pentru a-i stimula si recompensa pe copii , acestia vor primi cate un mic premiu dupa fiecare sedinta la care au fost cuminti. Astfel vor reveni cu placere la cabinet.

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro