Protetica dentara

protetica-dentara

Protetica trateaza metodele de restaurare morfo-functionala si estetica a aparatului dento-maxilar (ADM) cu ajutorul unor proteze biocompatibile.

Protetica dentara este divizata in trei domenii:

● protetica dentara fixa

● protezarea mobilizabila a edentatiilor partiale

● protezarea mobilizabila a edentatiilor totale

Coroana acrilică – este o coroană turnată dintr-un singur strat de acrilat. Acrilatul este un material moale care nu rezistă la presiuni masticatorii multă vreme, de aceea coroanele acrilice se folosesc de obicei ca și coroane provizorii. Acrilatul se prezintă în mai multe nunațe de culoare pentru o mai bună estetică.

Coroana metalo-acrilică – este o coroană din structură metalică cu o fațetă acrilică pe exteriorul dintelui. Metalul oferă rezintență lucrării dar este

vizibil pe fața interioară a dintelui și pe cea folosită la mestecat

 

coroana-metalo-acrilica

Coroana metalo-ceramică total fizionomică – este o coroană format dintr-un schelet metalic învelit în totalitate în material ceramic. Metalul oferă rezistență iar ceramica oferă o estetică deosebită.

 

coroana-ceramica-pe-zirconium

Coroana ceramică pe zirconium – este o coroană compusă dintr-un schelet de zirconiu învelit în ceramică. Rezistența și utilizarea este aceeași ca la coroana metalo-ceramică, cu diferența unui plus de estetică.

 

coroana-integral-ceramica

Coroana integral ceramică – este o coroană ceramică care nu conține schelet metalic. Se folosește de obicei în zona frontală, în cazul unor cerințe estetice deosebite. Lipsa scheletului metalic contraindică folosirea acestor coroane în lucrări mai mari de trei elemente.

 

proteza-mobila-clasica

Proteza mobilă clasică – este o lucrare protetică mobilizabilă, pe care pacientul o poate scoate din gură. Se folosește atunci când nu mai există suficienți dinți pentru o lucrare fixă. Protezele pot fi de două feluri: parțiale – dacă mai există dinți pe care să se sprijine, sau totale – când pacientul nu mai are nici un dinte.

 

 

Proteza mobilă elastica – este o proteză parțială al cărei schelet este ușor elastic. Elasticitatea oferă un confort sporit și o perioadă de adaptare mai scurtă. Deasemenea estetica este îmbunătățită.

 

protezele-scheletate

Protezele scheletate sunt piese protetice mobilizabile, formate dintr-un schelet metalic pe care sunt montati dinti acrilici asemanatori celor folositi la protezele conventionale. Noutatea pe care o aduce aceasta solutie protetica este scheletul metalic. La prima vedere acesta pare inestetic si lipsit de confort, dar tocmai folosirea acestor aliaje este cea care ne permite sa oferim pacientului o lucrare de dimensiuni reduse, cu stabilitate buna si cu estetica superioara. Contrar aparentelor, atunci cand vorbim

de proteza scheletata, vorbim de o estetica superioara unei proteze clasice. Desi exista suprafete metalice extinse, acestea nu pot fi vazute in momentul in care aplicam proteza in gura, datorita pozitiei lor (sub limba sau pe cerul gurii).

protezele-kemeny

Protezele Kemeny sunt piese protetice mobile de mici dimensiuni ce reconstituie edentatii de unul pana la trei dinti. Acestea au de obicei caracter de provizorat fiind folosite mai mult din ratiuni estetice decat functionale.Protezele Kemeny au sprijin dento-parodontal adica se aseaza pe mucoasa gingivala a zonei pe care o reconstituie si pe dintii vecini edentatiei prin crosete de sarma, pelote gingivale sau daca sunt realizate din materiale termoplastice crosetele sunt din plastic la culoarea dintilor pe care se ancoreaza. Astfel, crosetele sunt nesesizabile estetic.

protezele-kemeny-2

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro