ODONTOTERAPIE – CARIA DENTARA

Stomatologia conservativa este o disciplina a medicinii dentare care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea cariilor in scopul redarii unei forme si functionalitati corecte a dintelui, in afara unei estetici placute.

Scopul acesteia este, dupa cum si numele o sugereaza, de a pastra (conserva) in gura dintii eliminand in primul rand tesutul cariat, pentru a restabili apoi forma, functia si, multumita tehnicilor moderne, chiar si estetica originala a elementelor dentare.
Restaurarile in stomatologia conservativa pot fi directe, deci efectuate direct in gura pacientului sau indirecte, care sunt create in laborator de catre tehnician si ulterior cimentate in gura.
Restaurarea directa este mai bine cunoscuta sub numele de obturatie dentara (plomba).

La restaurarea indirecta deoarece mai intai sunt realizate si abia apoi sunt cimentate sunt necesare mai multe sedinte. Reprezinta solutia ideala pentru reconstruirea acelor dinti in care cariile au distrus multa substanta dentara. Sunt denumite incrustatii si sunt realizate in material estetic.

Alte restaurari conservative indirecte sunt fatetele (sau veneers). Sunt restaurari la un nivel estetic foarte ridicat, care sunt realizate frontal, pe incisivii centrali, laterali si canini. Avantajul, comparativ cu coroanele este ca medicul, pregatind dantura, elimina o cantitate minima de tesut dentar. Prin aceasta modalitate de restaurare se poate schimba in mod complet morfologia si culoarea, deci aspectul estetic al dintilor si prin urmare chiar aspectul estetic al zambetului.

Examenele dentare regulate la CMI Catalina Budei sunt importante pentru detectarea precoce a cariilor. Este esential sa nu asteptati sa va doara un dinte sau sa vi se “sparga” o plomba deoarece acest lucru poate complica procesul de tratament

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro