Estetica faciala

Cu o singura vizită la medic acum poti sa ai zambetul de Hollywood pe care ti l-ai dorit!

La CMI Catalina Budei pe lângă corecţiile care le putem aduce la nivelul dinţilor, prin albire dentară laser, faţete, coroane, plombe fizionomice, iţi oferim şi injectare cu acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componentă naturală extrem de importanta a pielii noastre. Calitatile sale  hidratante si vasoelastice  redau fetei  un aspect neted, bine conturat. Cantitatea lui in piele se diminueaza cu inaintarea in varsta, astfel obrajii si pometii se lasa, apar ridurile iar fata isi pierde forma ei ovală si odata cu ea armonia intregii fete.

Desi in trecut se folosea o gama larga de fillere pe baza de colagen, silicon sau cristale de calciu din pacate ele nu mai sunt omologate deoarece reactiile adverse sunt foarte frecvente. Cele mai sigure fillere sunt la momentul actual  cele pe baza de acid hialuronic 100%, resorbabil, de origine non-animală- un constituent natural al pielii noastre. Acidul hialuronic este o substanta care se gaseste in aproape toate celulele din corpul nostru. Principala sa functie dupa ce a fost injectat este de a retine apa si de a-si mari volumul pentru a corecta o depresiune a pielii (riduri, santuri).

Ce se poate corecta cu un filler ca acidul hialuronic?

– se pot volumiza: pometii, buzele sau ovalul fetei, se poate recontura linia mandibulara, se pot umple cearcanele sau santurile lacrimale, se poate efectua rinoplastie non-invaziva (ridicarea varfului sau corectarea profilului).

– ridurile de expresie de la nivelul fruntii (numai in asociere cu toxina botulinica), ridurile dintre nas si coltul gurii (nazo-labiale sau naso-geniene), ridurile perpendiculare pe buza superioara, ridurile de la nivelul gatului.

In ce consta consultatia?

Pentru a ajuta pacientul sa inteleaga procedura completa cat si etapele de vindecare se recomanda efectuarea unei consultatii in cadrul careia pacinetul va completa o fisa de sanatate. Se vor prezenta toate detaliile legate de cazul sau specific deoarece

fiecare individ are caracteristici unice de care medicul va trebui sa tina cont in timpul tratamentului.

Pentru a ne usura consultatia  rog pacientii sa vina pregatiti cu un act de identitate, in cazul in care exista tratamente cu acid hialuronic in antecedente este indicat ca pacientul sa prezinte la consultatie carnetelul cu eticheta solutiei injectate anterior (fiecare produs injectat omologat prezinta 2 etichete de trasabilitate , una pentru medic si una pentru pacient). Consultatia dureaza aproximativ 30 minute, va rugam sa va programati telefonic cu cateva zile inainte pentru a evita drumurile inutile.

In ce consta procedura?

Tratamentul se poate face in cadrul primei consultatii daca pacientul doreste sa urmeze procedura de injectare cu acid hialuronic. Tratamentul dureaza intre 15 si 30 minute, iar efectele sunt vizibile imediat (70%) chiar daca rezultatul final (100%) apare dupa aproximativ doua saptamani (timp necesar pentru acidul hialuronic sa retentioneze apa si sa isi mareasca volumul).

In urma injectarii cateva zile zonele pot fi mai umflate decat efectul final urmand ca pana in 2 saptamani sa se aseze. Exista de asemenea riscul ca in urma interventiei sa apara in zonele injectate mici vanatai care incepand cu a doua zi, se vor putea acoperi cu fond de ten. Aceste reactii normale de vindecare sunt de obicei prezente 2-3 zile si nu constituie un impediment in continuarea activitatilor zilnice normale.

Considerata o manopera extrem de sigura, injectarea cu acid hialuronic nu necesita o testare alergica deoarece substanta este un constituent natural al pielii.

Uneori, se poate intampla sa fie nevoie de o injectie suplimentara de corectie.

Cat tine efectul acidului hialuronic?

In mod normal, rezultatul dureaza intre 6 si 12 luni, in functie de produsul injectat, organismul pacientului: rata de metabolizare, mimica fetei, particularitati genetice, igiena de viata (expunere la ultra-violete si poluare, fumat, expunere la stres, dereglari hormonale, boli generale, activitate fizica, dieta).

UN MARE AVANTAJ: Efectul acidului hialuronic este cumulativ in timp insemnand ca de la o injectare la alta tine din ce in ce mai mult (de la un minim de 6 luni la prima injectare pe masura ce se repeta poate sa tina pana la 2 ani)

Ce se intampla dupa ce se duce efectul?

O data cu trecerea timpului, in afara de aparitia ridurilor are loc si modificarea in textura volumetrica a detaliilor faciale (apar cearcanele, pometii se diminueaza, buzele se invagineaza). Umplerea ridurilor nu numai ca reface volumetria fetei ci si intretine mai ferme tesuturile faciale. Pe masura ce se metabolizeaza AH se sparge in molecule de apa si hidrateaza pielea. Nu exista reactii adverse de-a lungul timpului in cazul injectarilor cu acid hialuronic (zonele nu se lasa ci din contra sunt mai ferme mai hidratate, calitatea tesutului este mult imbunatatita). Dupa metabolizarea completa a acidului hialuronic ridurile revin la forma initiala.

Este o procedura dureroasa?

Procedura nu este dureroasa din 2 motive:

–      majoritatea fillerelor AH contin anestezic in interior

–     pentru pacientele sensibile se poate aplica o crema anestezica ce produce desensibilizare completa

Îți dorești și tu buze cu volum? Contacteaza-ne acum

Vreau o programare!

 

TOXINA BOTULINICA (BOTOX)

marire-buze-circleOdata cu varsta, miscarile musculare repetate determina pielea sa se increteasca. Ridurile de expresie incep sa apara dupa varsta de 20 de ani si devin permanente si usor de recunoscut dupa varsta de 30 de ani.Tratamentele anti-rid cu toxina botulinica relaxeaza muschii, netezesc ridurile si previn reformarea lor. Ridurile de pe fata se pot minimaliza folosind o proteina purificata produsa de bacteria Clostridium Botulinum care determina relaxarea de durata a contracturilor musculare.

.  ”Botoxul”este denumirea comerciala prin care, in limbajul comun se indica formula pentru utilizarea estetica a acestui medicament,  care actioneaza limitat, blocand temporar contractilitatea muschilor responsabili de miscarile mimice.

Ce zone se trateaza cu Botox?

Botoxul este tratamentul de electie pentru ridurile de expresie din partea superioara a fetei: ridurile orizontale de pe frunte, ridurile verticale dintre sprâncene, «laba de gâsca» de la coltul ochilor.

Tratamentul non-chirurgical adresat ridurilor se practica de peste 2 decenii si in zilele noastre este considerat printre cele mai lipsite de riscuri tratamente estetice. Tratamentul cu toxina botulinica de asemenea cunoscut sub numele de Botox a fost utilizat la milioane de pacienţi din lumea intreaga, avand rezultate remarcabile.

In ce consta consultatia estetica?

Pentru a ajuta pacientul sa inteleaga procedura completa cat si etapele de vindecare se recomanda efectuarea unei consultatii in cadrul careia pacinetul va completa o fisa de sanatate si se vor prezenta toate detaliile legate de cazul sau specific deoarece fiecare individ are caracteristici unice de care medicul va trebui sa tina cont in timpul tratamentului.

Cat dureaza efectul tratamentului cu Botox?

Tratamentul cu toxina botulinica determina o relaxare musculara pentru aproximativ 3 luni. Prin faptul ca muschii sunt imobili in toata aceasta perioada, se produce automat si atrofie musculara, astfel ca, perioada de relaxare musculara este prelungita in moda natural, pana la 4-6 luni la primul tratament. De la o injectare la alta daca se repeta tratamentul in momentul in care muschiul nu a apucat sa-si reia complet functia (daca el este inca atrofiat) putem prelungi intervalele de relaxare musculara cu aproximativ inca 3 luni. In concluzie tratatamentul cu Botox la prima injectare tine aproximativ 4-6 luni urmand cu timpul sa tina din ce in ce mai mult, 6-9 luni apoi in timp si pana la doi ani. Dozele injectate per zona raman aceleasi insa intervalele de timp se maresc.

In ce consta tratamentul cu Botox la CMI dr.Catalina Budei ?

Cateva picaturi de toxina sunt injectate cu ajutorul unui ac extrem de fin in musculatura fetei in zonele ridate astfel incat impulsurile nervoase care determina contractura musculara sa se blocheze si muschiul sa se relaxeze in aşa fel incat pielea sa nu se mai increteasca. Mimica fetei nu este afectata major in schimb ridurile nu se mai formează.

Injectarile cu toxina botulinica se pot combina cu injectarile de acid hialuronic pentru un efect complex de intinerire faciala.

Realizarea tratamentului in sine durează intre 10 si 15 minute in functie de numarul zonelor tratate. Pacienţii resimt o usoara senzaţie de intepatura in zona de injectare, nu este nici macar nevoie de anestezie.

Efectul nu este vizibil pe loc, ci incepe in aproximativ 3-5 zile iar cel maxim se produce dupa 7-14 zile.Dupa aproximativ 2 saptamani de la injectare, efectul este complet instalat si consta in diminuarea ridurilor si disparitia incordarii, incruntarii fetei. Expresivitatea si mimica faciala se pastreaza in continuare, ridurile de expresie dispar, iar imaginea de ansamblu este una naturala, odihnita, relaxata. Dr.Catalina Budei garanteaza rezultatele tratamentelor cu toxina botulinica din aceasta cauza recomandam o scurta consultatie la 2 saptamani de la realizarea tratamentului.

Este dureroasa injectarea cu Botox?

Procedura se efectueaza cu ajutorul unor seringi si ace special create pentru a injecta cantitati extrem de mici de toxina botulinica si din acesta cauza tehnica este usor suportabila. Nu este nevoie de anestezie locala, punctiile sunt superficiale si acele extrem de fine (cat firul de par). Nu sunt mentionate cazuri in literatura de specialitate in care aceste manopere se nu fie tolerate foarte usor de pacienti.

Ce se intampla dupa ce dispare efectul Botoxului?

Deoarece efectul toxinei nu este permanent, el se diminueaza treptat si ridurile reapar. In cazul in care pacientul decide sa nu mai repete tratamentul, situatia revine la stadiul initial insa calitatea pielii este mult imbunatatita in zona respectiva deoarece in perioada in care musculatura a fost relaxata a fost mult incetinita rata de imbatranire locala.

Uneori, se poate intampla sa fie nevoie de o injectie suplimentara de corectie.

 

Aveti intrebari despre tratamentul cu Botox? Contacteaza-ne acum

Vreau o programare!

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro