Cu o singura vizită la medic acum poti sa ai zambetul de Hollywood pe care ti l-ai dorit!

La CMI Catalina Budei pe lângă corecţiile care le putem aduce la nivelul dinţilor, prin albire dentară laser, faţete, coroane, plombe fizionomice, iţi oferim şi injectare cu acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componentă naturală extrem de importanta a pielii noastre. Calitatile sale  hidratante si vasoelastice  redau fetei  un aspect neted, bine conturat. Cantitatea lui in piele se diminueaza cu inaintarea in varsta, astfel obrajii si pometii se lasa, apar ridurile iar fata isi pierde forma ei ovală si odata cu ea armonia intregii fete.

Desi in trecut se folosea o gama larga de fillere pe baza de colagen, silicon sau cristale de calciu din pacate ele nu mai sunt omologate deoarece reactiile adverse sunt foarte frecvente. Cele mai sigure fillere sunt la momentul actual  cele pe baza de acid hialuronic 100%, resorbabil, de origine non-animală- un constituent natural al pielii noastre. Acidul hialuronic este o substanta care se gaseste in aproape toate celulele din corpul nostru. Principala sa functie dupa ce a fost injectat este de a retine apa si de a-si mari volumul pentru a corecta o depresiune a pielii (riduri, santuri).

Ce se poate corecta cu un filler ca acidul hialuronic?

– se pot volumiza: pometii, buzele sau ovalul fetei, se poate recontura linia mandibulara, se pot umple cearcanele sau santurile lacrimale, se poate efectua rinoplastie non-invaziva (ridicarea varfului sau corectarea profilului).

– ridurile de expresie de la nivelul fruntii (numai in asociere cu toxina botulinica), ridurile dintre nas si coltul gurii (nazo-labiale sau naso-geniene), ridurile perpendiculare pe buza superioara, ridurile de la nivelul gatului.

In ce consta consultatia?

Pentru a ajuta pacientul sa inteleaga procedura completa cat si etapele de vindecare se recomanda efectuarea unei consultatii in cadrul careia pacinetul va completa o fisa de sanatate. Se vor prezenta toate detaliile legate de cazul sau specific deoarece

fiecare individ are caracteristici unice de care medicul va trebui sa tina cont in timpul tratamentului.

Pentru a ne usura consultatia  rog pacientii sa vina pregatiti cu un act de identitate, in cazul in care exista tratamente cu acid hialuronic in antecedente este indicat ca pacientul sa prezinte la consultatie carnetelul cu eticheta solutiei injectate anterior (fiecare produs injectat omologat prezinta 2 etichete de trasabilitate , una pentru medic si una pentru pacient). Consultatia dureaza aproximativ 30 minute, va rugam sa va programati telefonic cu cateva zile inainte pentru a evita drumurile inutile.

In ce consta procedura?

Tratamentul se poate face in cadrul primei consultatii daca pacientul doreste sa urmeze procedura de injectare cu acid hialuronic. Tratamentul dureaza intre 15 si 30 minute, iar efectele sunt vizibile imediat (70%) chiar daca rezultatul final (100%) apare dupa aproximativ doua saptamani (timp necesar pentru acidul hialuronic sa retentioneze apa si sa isi mareasca volumul).

In urma injectarii cateva zile zonele pot fi mai umflate decat efectul final urmand ca pana in 2 saptamani sa se aseze. Exista de asemenea riscul ca in urma interventiei sa apara in zonele injectate mici vanatai care incepand cu a doua zi, se vor putea acoperi cu fond de ten. Aceste reactii normale de vindecare sunt de obicei prezente 2-3 zile si nu constituie un impediment in continuarea activitatilor zilnice normale.

Considerata o manopera extrem de sigura, injectarea cu acid hialuronic nu necesita o testare alergica deoarece substanta este un constituent natural al pielii.

Uneori, se poate intampla sa fie nevoie de o injectie suplimentara de corectie.

Cat tine efectul acidului hialuronic?

In mod normal, rezultatul dureaza intre 6 si 12 luni, in functie de produsul injectat, organismul pacientului: rata de metabolizare, mimica fetei, particularitati genetice, igiena de viata (expunere la ultra-violete si poluare, fumat, expunere la stres, dereglari hormonale, boli generale, activitate fizica, dieta).

UN MARE AVANTAJ: Efectul acidului hialuronic este cumulativ in timp insemnand ca de la o injectare la alta tine din ce in ce mai mult (de la un minim de 6 luni la prima injectare pe masura ce se repeta poate sa tina pana la 2 ani)

Ce se intampla dupa ce se duce efectul?

O data cu trecerea timpului, in afara de aparitia ridurilor are loc si modificarea in textura volumetrica a detaliilor faciale (apar cearcanele, pometii se diminueaza, buzele se invagineaza). Umplerea ridurilor nu numai ca reface volumetria fetei ci si intretine mai ferme tesuturile faciale. Pe masura ce se metabolizeaza AH se sparge in molecule de apa si hidrateaza pielea. Nu exista reactii adverse de-a lungul timpului in cazul injectarilor cu acid hialuronic (zonele nu se lasa ci din contra sunt mai ferme mai hidratate, calitatea tesutului este mult imbunatatita). Dupa metabolizarea completa a acidului hialuronic ridurile revin la forma initiala.

Este o procedura dureroasa?

Procedura nu este dureroasa din 2 motive:

–      majoritatea fillerelor AH contin anestezic in interior

–     pentru pacientele sensibile se poate aplica o crema anestezica ce produce desensibilizare completa

Îți dorești și tu buze cu volum? Contacteaza-ne acum Vreau o programare!

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro