Chirurgie Orala

CMI Catalina Budei va ofera serviciile de chirurgie dento-alveolara (extractii dentare, chirurgie parodontala, chirurgie in scop protetic), cat si de chirurgie maxilo-faciala (reconstructie cu bloc osos a maxilarelor).

Cateva din situatiile in care apelam la chirurgia orala sunt prezentate mai jos:

 • extractii dentare
 • chiuretaj periapical
 • gingivectomii si gingivoalveoloplastii
 • decapusonari
 • regularizari de creasta alveolara
 • grefe gingivale libere

Tratamentul cu implante se intinde pe o perioada mai lunga de timp, pacientul primeste coroanele dupa cateva luni (3 luni la mandibula si 6 luni la maxilar), dar rezultatele finale sunt deosebite din punct de vedere estetic si functional.

SFATURI POSTOPERATORII DUPA CHIRURGIA ORALA AMBULATORIE

 

 1. Pastrati tamponul de tifon apasat intre arcade aproximativ 20-30 minute.
 2. Nu conduceti dupa interventie
 3. Frecvent apar sangerari usoare, durere moderata, echimoza (care se manifesta prin aparitia unei pete rosii-violacee in apropierea locului interventiei) si a unei umflaturi si uneori chiar a unei reduceri a deschiderii gurii. Aceste simptome tind sa creasca pana la ziua 2-3 postoperatorie pentru ca apoi sa scada treptat. Daca apar complicatii ulterioare sau in cazul in care aceste simptome se inrautatesc, contactati medicul.
 4. Pentru a reduce umflatura si durerea, in primele 8-12 ore,  aplicati o compresa cu gheata pe fata in zona afectata, timp de 20 de minute apoi pauza 20 de minute .
 5. Evitati exercitiul fizic intens, odihniti-va tot restul zilei si tineti capul ridicat fata de corp in primele 24 de ore (in prima noapte ar fi mai bine sa dormiti cu doua perne sub cap).
 6. Nu fumati si nu consumati bauturi alcoolice primele 3-4 zile.
 7. Nu mestecati guma.
 8. Inghititi saliva fara sa scuipati si nici nu clatiti gura cu apa in primele 10 ore.
 9. Consumati alimente semilichide si reci in primele 24 de ore. Pana la scoaterea firelor este indicata o alimentatie moale si calduta mestecand pe partea opusa celei care a fost operata.
 10. Periati dintii cu o periuta moale, doar dupa primele 10-12 ore. Evitati sa traumatizati zona operata care trebuie curatata doar cu ajutorul unei ape de gura prescrisa de medic (clorhexidina 2%) timp de aproximativ 2 minute la o jumatate de ora dupa ce v-ati spalat pe dinti; eventual folositi crema gel prescrisa.
 11. Nu luati medicamente care contin acid acetilsalicilic (aspirina)  pentru a nu incetini si impiedica coagularea.
 12. Luati medicamentele prescrise asa cum vi s-a indicat.

Suntem un cabinet de practică dentară completă situat in Galaţi, Str. Nae Leonard, nr 19, Bloc C15, parter, tronson 2+3, Galati România, c.p. 800402. Sunaţi-ne, sau vizitaţi-ne azi!  CONTACT

Phone: 0741-550-673
Email: dr.catalinabudei@yahoo.ro